Taxatie voor herontwikkeling

U heeft voor een herontwikkeling van uw vastgoed een taxatie nodig.

Residuele grondwaarde

Het taxeren van uw vastgoed voor herontwikkeling is net even iets complexer dan een ‘gewone’ taxatie. Om de (potentiële) waarde van uw vastgoed te berekenen is een residuele grondwaardeberekening nodig. De residuele grondwaarde is de totale opbrengstwaarde van het te realiseren vastgoed, minus de totale kosten voor bouwen. Uitgangspunt is dan wat er volgens het (verwachte) bestemmingsplan op die grond gerealiseerd kan worden. De residuele grondwaarde is dus het maximale bedrag voor de aankoop van grond, waarbij nog net de gewenste winst wordt gemaakt.

Ontwikkelpotentie
Voor u is het van groot belang dat de ontwikkelpotentie wordt beoordeeld door een onafhankelijke, gerenommeerde partij. Dit biedt u veel meer zekerheid.

Onafhankelijke en erkende taxateur
Bij de taxatie van uw vastgoed is het belangrijk dat de uitkomst betrouwbaar is. Bakker Vastgoed Waardering biedt u de zekerheid en maakt alle bekende informatie inzichtelijk. U kunt er op rekenen dat onze taxateur met aandacht en vakbekwaam een taxatierapport opstelt die voldoet aan de hoogste eisen:

  • Gecertificeerde taxateur, geregistreerd bij het Nederlands Register voor Taxateurs (NRVT)
  • Maakt gebruik van het rapportage instrumentarium van het Taxatie Management Instituut (TMI)
  • Het TMI Taxatierapport is geaccepteerd door alle bekende banken (ING, Rabobank, ABN AMRO) en andere kredietinstellingen in Nederland

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op of bel Maurice Bakker: 0624240583